Luchtgommen meubels

Een nieuw leven voor je oude meubels door luchtgommen

Door de tijd passen uw meubels niet meer in uw interieur. Te donker, oubollig,… Echter ze zijn van goede kwaliteit en hebben vaak een sentimentele waarde.

De perfecte oplossing, laat uw meubels luchtgommen. U zal versteld staan wat een pareltjes onder die donkere laag boenwas tevoorschijn komen.

Bovendien is het goedkoper dan nieuwe kwaliteitsvolle meubels te kopen.

Meubels luchtgommen, hoe gaan we te werk?

In tegenstelling tot het luchtgommen van trappen of keukens verkiezen we om uw meubels bij ons in het atelier te zandstralen. Op die manier hoeft u zich geen zorgen te maken over stof.

U kan ze bij ons afleveren of gewenst komen wij ze ophalen en brengen we ze terug.

Door middel van een compressor worden keramische korrels onder lage druk op het oppervlak geblazen. Hierdoor wordt de bestaande afwerkingslaag verwijderd zonder het oppervlak diep te beschadigen zoals bij traditioneel zandstralen.

Nadat elk minuscuul hoekje en kantje onder handen werd genomen, staat het hout terug in zijn ‘blootje’ en heeft u weer de natuurlijke originele uitstraling.

De kast luchtgommen of fijnstralen of toch beter zandstralen?

Luchtgommen (of een andere term fijnstralen) is een verfijnde versie van het klassieke zandstralen. Waar zandstralen gebruik maakt van een vrij hoge werkingsdruk en een agressiever straalmiddel, is luchtgommen veel zachter. De werkingsdruk van een luchtgomtoestel kan veel zachter ingesteld worden en ook het straalzand wordt vervangen door een effectiever en zachter straalmiddel.

Hierdoor is luchtgommen of fijnstralen veel minder agressief dan zandstalen en zal het resultaat veel mooier ogen.

Kunnen we elk meubel luchtgommen?

In theorie kunnen we alle hout luchtgommen. Maar…

Vaak zien we dat kasten afgewerkt zijn met fineerhout. Dit wil zeggen dat er een heel dun laagje echt hout op samengeperst MDF wordt aangebracht. Luchtgommen van fineer hangt af van de dikte van de fineer. Best is even een proefstuk te plaatsen om de haalbaarheid te bekijken.

Ideale houtsoorten om te luchtgommen zijn de hardere houtsoorten zoals: eik, beuk, kerselaar, tropische houtsoorten, …. Minder geschikt zijn de zachte houtsoorten zoals: grenen, den, spikspan,…

Je kan bij ons terecht voor het luchtgommen van tafel en stoelen, luchtgommen van dressoir en kasten, enz enz. Uw eetplaats zandstralen, bij ons aan het juiste adres.

Afwerking en behandelen meubels

Na het verwijderen van de huidige afwerkingslaag heeft uw hout uiteraard geen enkele vorm van bescherming meer. We raden u aan om de meubels (en zeker de tafel) zo snel mogelijk opnieuw te behandelen.

Hiervoor kan u natuurlijk beroep doen op ons. Wens je de handen zelf uit de mouwen te steken, en je wil zelf behandelen dan kan dit zeker! We staan u bij met deskundig advies over de mogelijkheden van afwerking en helpen u gewenst met de opstart.

Mogelijkheden van afwerking en bescherming zijn:

  • De meubels oliën,
  • De meubels vernissen,
  • De meubels voorzien van een woodlook beschermingssysteem,
  • De meubels inkleuren,
  • De meubels schilderen.

Alle professionele producten voor het behandelen van uw meubels zijn bij ons te verkrijgen zonder dat u zich suf hoeft te zoeken achter een leverancier.

Contacteer ons

Is nog niet alles duidelijk of wenst u een afspraak? Aarzel niet en contacteer ons. Lees ook onze veelgestelde vragen.

Luchtgommen meubels
Luchtgommen meubels
Luchtgommen meubels
Luchtgommen meubels
Luchtgommen meubels
Luchtgommen meubels
Luchtgommen meubels
Luchtgommen meubels
Luchtgommen meubels
Luchtgommen meubels
Luchtgommen meubels
Luchtgommen meubels
Luchtgommen meubels
Luchtgommen meubels
Luchtgommen meubels
Luchtgommen meubels
Luchtgommen meubels
Luchtgommen meubels
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie