Luchtgommen trap

Is de trap luchtgommen (zandstralen) zinvol?

Uw trap past niet meer in de stijl van de woning en u overweegt deze te renoveren. Deze trap luchtgommen is een perfecte oplossing hiervoor. Door het luchtgommen heeft u in een mum van tijd een ‘nieuwe trap’. Bovendien is het vele malen goedkoper dan het uitbreken van de oude trap en het plaatsen van een nieuwe.

Trap zandstralen of luchtgommen?

Luchtgommen (of een andere term fijnstralen) is een verfijnde versie van het klassieke zandstralen. Waar zandstralen gebruik maakt van een vrij hoge werkingsdruk en een agressiever straalmiddel, is luchtgommen veel zachter. De werkingsdruk van een luchtgomtoestel kan veel zachter ingesteld worden en ook het straalzand wordt vervangen door een effectiever en zachter straalmiddel.

Hierdoor is luchtgommen of fijnstralen veel minder agressief dan zandstalen en zal het resultaat veel mooier ogen.

Uw trap zandstralen raden we af, beter uw trap luchtgommen.

Luchtgommen, hoe werkt het?

De ruimte waar de trap staat, wordt volledig afgeplakt. Op die manier voorkomen we dat er tijdens de werken stof in de aanpalende ruimtes terecht komt.

Door middel van een compressor worden keramische korrels onder lage druk op uw trap geblazen. Hierdoor wordt de bestaande afwerkingslaag verwijderd zonder het oppervlak diep te beschadigen zoals bij traditioneel zandstralen.

Nadat elk minuscuul hoekje en kantje onder handen werd genomen, staat uw trap terug in zijn ‘blootje’ en heeft u weer de natuurlijke uitstraling van het originele hout.

Nadat de trap volledig gezandstraald is, wordt alle straalmiddel opgeruimd en door ons terug meegenomen. Met een industriële stofzuiger zullen we de ruimte grondig stofzuigen. Kortom: na de werken kan u genieten van een totale metamorfose van uw trap.

Kunnen we elke trap luchtgommen?

In theorie kunnen we alle hout luchtgommen. Maar…

Bij luchtgommen en alle straalwerken dient er rekening gehouden te worden met twee factoren. Welke ondergrond hebben we en wat is de toestand van het hout? Welke afwerking zit op de trap welke verwijderd moet worden?

Ideale houtsoorten om te luchtgommen zijn de hardere houtsoorten zoals: eik, beuk, kerselaar, tropische houtsoorten, …. Minder geschikt zijn de zachte houtsoorten zoals: grenen, den, spikspan,…

Een eiken trap waar één laag vernis op zit zal uiteraard na het luchtgommen een heel ander resultaat geven dan een trap uit den, waar vier lagen verf op zitten!
We komen steeds ter plaatse om uw situatie te bekijken en de beste oplossing voor te stellen.

Afwerking

Na het verwijderen van de vorige afwerkingslaag heeft uw trap uiteraard geen enkele vorm van bescherming meer. We raden u aan om uw trap zo snel mogelijk opnieuw te behandelen.

Hiervoor kan u natuurlijk beroep doen op ons. Wens je liever de handen zelf uit de mouwen te steken, dan kan dit zeker! We staan u bij met deskundig advies over de mogelijkheden van afwerking en helpen u gewenst met de opstart.

Mogelijkheden van afwerking en bescherming zijn:

  • De trap oliën,
  • De trap vernissen,
  • De trap voorzien van een woodlook beschermingssysteem,
  • De trap inkleuren,
  • De trap schilderen.

Alle producten zijn bij ons te verkrijgen zonder dat u zich suf hoeft te zoeken achter een leverancier.

Nadelen

Niet alles is rozengeur en maneschijn…. Net zoals bij zandstralen wordt er bij luchtgommen gebruik gemaakt van een straalmiddel. Konden we het maar alleen met lucht oplossen!

Zoals eerder uitgelegd is het nogal een stoffige bedoening. Ondanks het gebruik van een stofafzuigingssysteem en het grondig stofzuigen na de werken, dient u er rekening mee te houden dat muren en plafonds na de werken grondig moeten worden afgewassen.

Vaak maakt het luchtgommen deel uit van een grotere renovatie in de woning. Zorg er dan voor dat wij net voor de schilder komen, het zou zonde zijn ….

Contacteer ons

Is nog niet alles duidelijk of wenst u een afspraak? Aarzel niet en contacteer ons. Lees ook onze veelgestelde vragen.

Luchtgommen trap
Luchtgommen trap
Luchtgommen trap
Luchtgommen trap
Luchtgommen trap
Luchtgommen trap
Luchtgommen trap
Luchtgommen trap
Luchtgommen trap
Luchtgommen trap
Luchtgommen trap
Luchtgommen trap
Luchtgommen trap
Luchtgommen trap
Luchtgommen trap
Luchtgommen trap
Luchtgommen trap
Luchtgommen trap
Luchtgommen trap
Luchtgommen trap
Luchtgommen trap
Luchtgommen trap
Luchtgommen trap
Luchtgommen trap
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie